Videnskabelig forskning på Universitet

 

De senere år har vi haft mange hundrede øjenpatienter fra de tysktalende lande. Vi har også uddannet flere tusinde akupunktører, læger og øjenlæger i Tyskland, Schweiz og Østrig i vores metode til behandling af ”uhelbredelige” øjensygdomme.

Nu har et universitetet i Graz i Østrig lavet forskning i akupunkturbehandling i en af disse uhelbredelige øjensygdomme; Kikkertsyn, eller på latin: Retinitis Pigmentosa.

Dette er et meget lille uddrag af artikler fra ”Spektrum der Augenheilkunde 14/5.2000/289 – 291 og Neurological research juni 1999, Volume 21”:

 

Videnskabelig forskningProfessor Dr. G. Litcher, Lu Wang, Nau-Hua Yang, Gerhard Schwarz, Universitets øjenklinik Graz, Østrig og Biomedicinsk teknisk, universitetsklinik, Graz

Formålet med dette studie var, at undersøge om akupunktur er en effektiv behandling af øjensygdomme. I litteraturen findes der indtil nu kun få data.

 

Patienter og metode

I alt blev der undersøgt 14 øjne på 7 patienter med retinitis pigmentosa.

Fem kvinder, 2 mænd. Gennemsnitsalderen var 28.0+-9.3 år (19 – 42 år).

 

Undersøgelsesmetoder

Der blev foretaget omfattende øjenlægeundersøgelser, som bl.a. indeholdt en synsfeltundersøgelse med et apparat der hedder Goldmann perimetri.

Der blev desuden registreret måling af kredsløbet i bag nethinden før, under, og efter en akupunkturbehandling.

 

Resultater

Resultaterne viste en gennemsnitlig forøgelse af kredsløbet på 47% under akupunktur.

 

Diskussion

Akupunktur behandling af patienter med Retinitis Pigmentosa påvirkede synsfeltet ved 11 ud af 14 øjne med en betydelig synsfeltsforøgelse.

Under enkelte behandlinger var der derudover markant stigning af kredsløbshastigheden bag nethinden, som kunne påvises v.h.a. nyt elektronisk måleudstyr.

 

Konklusion

Akupunkturen kunne overvejes fremover som en mulig objektiv terapeutisk metode ved patienter med Retinitis Pigmentosa.

– Det er dejlig, at videnskaben hermed har bevist, at det er muligt at forbedre synes hos såkaldte "uhelbredelige øjenpatienter".