Lændesmerter kan være direkte invaliderende.

Slidgigt i lænden, nakken eller ryggen

En af de oftest forekommende grunde til rygsmerter er slidgigt i lænden, specielt hvis man er over 40 år. Selv om det kaldes slidgigt, er det egentligt ikke rigtig slidgigt, som vi kender det fra andre led. På latin hedder det diskus degeneration. Det resulterer i smerter, ofte kraftige, lokalt i lænden, og hos nogle stråler smerterne endda ned i ballerne og ind imellem helt ned i benene.

Ifølge lægernes bøger kan slidgigt i lænden ikke behandles, men det er hverken vi eller vores patienter dog enige i. Det er en af de lidelser, vi har behandlet rigtig mange patienter med. Faktisk var en af de aller første patienter, som John Boel Snr behandlede i 1984, da han grundlagde Boel Akupunktur, en landmand med netop det problem.

Herunder kan du se et kort video klip, hvor Johan, der led af slidgigt i lænden, ryggen og brystet, fortæller hvordan han på kun 5 dage, er gået fra så kraftige smerter, at han måtte tage morfin for dem, til ikke at bruge medicin mere.


Hvad er slidgigt i rygsøjlen?

Rygsøjlen er bygget op af en række ryghvivler med en blød bruskskive (discus) mellem hver. Ved slidgigt i ryggen får en eller flere af disse bruskskiver revner i de yderste lag. Hvis der kommer for mange/kraftige sprækker i skallen, kan den inderste del (kernen) presse ud på nerverne yderst i discus, og det gør ondt. Det hele forværres derefter af, at musklerne bliver spændte og smertefulde.

Utrolig mange mennesker lider af slidgigt i ryggen. I Danmark har 25% af de 20 årige og 50% af de 30 årige problemet – heldigvis giver det ikke smerter i de milde tilfælde. Man behøver ikke at passe på ryggen og være inaktiv, hvis man lider af slidgigt i  lænden. Faktisk får de fleste det bedre, af at bruge ryggen.

Udfyld formularen her for at bestille tid eller få svar på spørgsmål.

Ellen herunder kunne hverken stå, gå, sidde eller ligge uden smerter på grund af slidgigt i lænden. Her kan du se, hvad hun fik ud af behandlingerne.

 

Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked


Slidgigt i nakken

Herunder fortæller Joan, der blev behandlet for slidgigt i nakken og lænden, hvordan hun er gået fra at spise store mængder stærk smertestillende medicin til at kunne bevæge sig frit. Allerede efter første behandling hos Boel Akupunktur havde hun det mærkbart bedre. Fem dages behandling har gjort, at hun ikke har smerter længere, kan bevæge sig frit og er stoppet med medicinen.

Pris på behandlingen

Man skal have 5 behandlinger hurtigt efter hinanden. Hver behandling koster kr 500,- det vil sige i alt kr 2.500,- for de 5 gange.

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til behandlingen.

Udtalelser fra patienter

Skrevet i gæstebogen:

“Kom her hos Boel med smerter i ryggen, de to nederste hvirvler i lænden slidt.
Har fået en fantastisk behandling.
Jeg kom nærmest kravlende, efter 5 behandlinger er jeg (vil sige kureret).
Jeg har det fantastisk – et nyt menneske.
Tak for det.
Anita.”

“Startede her p.g.a. slidgigt i lænd og nakke. Efter 5 behandlinger har jeg ikke ondt længere.
Så tusind tak for det og god behandling.
Annie”