slidgigt i hoften

Når man har slidgigt i hoften, kan det være svært at være fysisk aktiv.

Slidgigt i hoften

Slidgigt er en folkesygdom. Måske er du ramt af slidgigt i hoften, men vidste du, at akupunktur kan hjælpe?

Slidgigt i hoften er en tilstand, hvor man typisk oplever smerter i lysken og på siden af låret. Smerterne kan særligt forekomme ved igangsætning, altså når man begynder at gå. Jo mere man går, og jo mere man belaster ens ben, desto mere oplever man typisk at smerterne og irritationen forværres. Til sidst kan det ende med, at man oplever smerter selv uden at være aktiv.

Normalt siger man, at operation er det eneste, der virkelig kan afhjælpe smerterne. Det er vi uenige i. Hos Boel Akupunktur er vi ret stolte af vores resultater med patienter, der har slidgigt i hoften. Faktisk vil vi have en bedring i hoften allerede efter 1-2 uger.

Hvad skyldes slidgigt i hoften?

Slidgigt i hoften opstår, når den glatte brusk på lårbenshovedet og ledskålen nedbrydes, eller der sker tab af brusken. Brusken sørger for, at knoglerne kan arbejde gnidningsfrit, men ved nedbrydelsen vil knoglerne i stedet gnide mod hinanden. Det giver en ubehagelig oplevelse, der på sigt vil føre til smerter og indskrænket bevægelighed.

Generelt set er slidgigt en af de største årsager til smerter i verden. Mange danskere kender det fra egen krop, da det er anslået, at der i Danmark er 900.000, der oplever problemer på grund af slidgigten. Der er med andre ord tale om en folkesygdom, hvor nogle lever bedre med sygdommen end andre, da der er forskel på smerteniveauet. Næsten alle over 50 år har slidgigt i større eller mindre grad.

Hvad er udsigterne til behandling?

Der er flere ting man selv kan gøre for at afhjælpe de gener, der er forbundet med slidgigt i hoften. Er man overvægtig, bør man tabe sig for at mindske belastningen på ben og hofteled. Derudover bør man undgå langvarigt stående arbejde og tunge løft. Motion er absolut ikke udelukket, men det anbefales at man dyrker fysisk aktivitet i form af enten svømning eller ved at cykle – inaktivitet kan nemlig bidrage til udviklingen af slidgigt. Derudover kan man mindske smerter og nedbrydning ved at få de rette kosttilskud.

Hos Boel Akupunktur mener vi dog, at det bedste man kan gøre for sig selv, er at få AcuNova akupunktur. Vi har ikke løst alle de mange mysterier, der er forbundet med gigt, men vi er specialister i at udføre behandling med akupunktur og er meget stolte af de resultater vi har med behandling af slidgigt i hoften. Vi er kun tilfredse med behandlingen, hvis der en mindre smerter og øget bevægelighed efter få dages behandling. Selv WHO (verdens sundheds organisationen) anbefaler akupunktur mod gigt.

Klik her for at se flere udtalelser fra patienter, vi har hjulpet med slidgigt.

Kontakt Boel Akupunktur og hør mere om slidgigt i hoften

Uanset om din gigt er let eller svær, er vi af den overbevisning, at du kan få gavn af akupunktur. Vi har behandlet mange gigtformer og hjulpet patienter til en bedre hverdag uden samme grad af smerte, hvor de atter har kunne varetage dagligdagens gøremål.

Vi tager gerne en snak med dig om lige netop din situation og giver dig en vurdering af hvor lang tid og hvor mange penge, der skal til for at hjælpe dig. Samtalen er gratis.

Ring på 9787 5800 eller skriv en mail til info@boel akupunktur.dk for tidsbestilling og nærmere information.

Vi glæder os til at hilse på dig.

Her kan du læse en artikel om eliteløberen Malene Munkholm, som Boel Akupunktur har behandlet for slidgigt, så hun kunne fortsætte sin løbekarrierer. Hun havde af sin læge fået at vide, at hun ikke måtte løbe mere pga slidgigt i knæene. Efter kosttilskud og behandling hos os kunne hun fortsætte sin karriere. Endda så godt, at hun blev bedste dansker til Københavns Marathon.