Restless legs – uro i benene

Hos Boel Akupunktur er vi meget stolte af vores resultater ved behandling af Restless legs Syndrome eller uro i benene som det hedder på dansk. En uges behandling skal være nok til at give en mærkbar bedring.

Ca 50% af alle voksne over 60 år lider af Restless legs, mens det heldigvis er ret sjældent hos yngre (1 – 3%).

Hvad er uro i benene?

Restless legs viser sig som et ubehag i benene, når de er i ro, specielt om aftenen og natten. Ubehaget eller i nogle tilfælde smerterne aftager eller forsvinder helt, når man går eller på anden måde bruger benene. I enkelte tilfælde kan det brede sig til hele kroppen. I de værste tilfælde går folk rundt hele natten, for at finde bare lidt ro i benene.

Derudover giver Restless legs i mange tilfælde en meget urolig søvn, hvor benene spjætter hver 20-30 sekund, ofte så meget at man vågner af det. Man ser derfor, at de folk der lider af restless legs, tit er trætte og uoplagte om dagen, som følge af dårlig nattesøvn. Den manglende søvn kan endda i nogle tilfælde blive så slem, at man bliver deprimeret af det.

restless legs Uro i benene

Vi oplever ofte, at vores patienter kan få en behagelig nattesøvn uden uro i benene allerede efter få dage.

Hvad forårsager restless legs?

Uro i benene er i de fleste tilfælde forårsaget af enten arvelige faktorer, bivirkning fra medicin, mangel på visse vitaminer og mineraler eller kommer som følge af sygdomme som diabetis, nervebetændelse og lignende.

Hvordan behandles restless legs?

Lægen tager normalt en blodprøve, for at undersøge, om man lider af jernmangel. Hvis man har en grundig læge, kan det endda være, at han undersøger, om man er i kraftig underskud af visse B vitaminer. Hvis det ikke er tilfældet, er beskeden for det meste, at man kan tage nogle smertestillende piller og ellers lære at leve med det. Eller man får at vide, at man kan tage en medicin, der normalt bliver brugt til folk med parkinson. Den medicin kan desværre give nogle frygtlige bivirkninger som hallucinationer, ludomani og meget andet.

Hos Boel Akupunktur er vi uenig i, at Restless legs er noget man skal lære at leve med. Vi er meget stolte af de resultater vi opnår ved at kombinere den gamle traditionelle akupunktur og moderne AcuNova akupunktur. Vi vil have en mærkbar bedring allerede efter en uges behandling. Det er rigtigt – efter kun 5 behandlinger, skal der være en bedring. Efter den første uge vurdere vi, sammen med patienten, om resultatet er tilfredsstillende eller der skal mere til.

Hvis vi ikke har gjort det bedre på en uge (5 behandlinger) stoppers behandlingsforløbet, da chancen derefter bliver for lille.


Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked

Herunder kan du se en kort video, hvor Alice fortæller, hvordan hun er blevet hjulpet for hendes uro i benene hos Boel Akupunktur. Hun havde lidt af uro i benene, restless legs, hver nat i mange år. Efter behandlingen, kan hun nu sove om natten og holde til at gå tur om dagen.

Klik her for at få svar på spørgsmål, om behandlingen af Restless legs eller for at bestille tid til behandling.