Psoriasisgigt kan behandles effektivt hos Boel Akupunktur

Når vi behandler psoriasisgigt, vil vi have en mærkbar bedring af smerterne og/eller stivheden allerede efter én til to uger.

Herunder kan du se et kort videoklip med Gurli. Hun er blevet behandlet for psoriasisgigt hos Boel Akupunktur. Gurli fortæller, at hun har haft psoriasisgigt i 7 år. Før behandlingerne havde hun stærke smerter i håndled og ben. Når hun lavede fysisk arbejde, hævede håndleddene og gjorde ekstra ondt.

Efter akupunkturbehandlingerne har hun ikke længere smerter og kan lave, hvad hun har lyst til i dagligdagen.

Behandling af psoriasisgigt hos Boel Akupunktur

Man starter med et kort og intensivt forløb. Det drejer sig om 5 behandlinger hurtigt efter hinanden – helst inden for en uge. Det skal være nok til at lave en forbedring i smerterne og/eller stivheden i leddene.

I de tilfælde, hvor der ikke er en bedring, enten i løbet af de fem gange eller i dagene umiddelbart derefter, stopper vi forløbet.

Heldigvis mærker patienterne for det meste en bedring inden for de 5 behandlinger eller i løbet af ugen efter. Når smerterne og stivheden begynder at aftage, vil vi gerne behandle lidt mere, så længe det går fremad eller indtil man er smertefri.

Psoriasisgigt

Vi sigter mod at mindske eller helt fjerne smerterne og stivheden i leddene

Pris: Hver behandling koster kr 500,- dvs i alt kr 2500,- for de fem intensive behandlinger.

Du er velkommen til at kontakte Boel Akupunktur for at bestille tid eller stille spørgsmål.

Symptomer på psoriasisgigt

Symptomerne på psoriasisgigt minder meget om symptomerne ved leddegigt:

  • Betændelse og smerter i et eller flere led.
  • Stivhed i led.
  • Smerter i sener.
  • Ofte vil der også være forandringer i neglene.
  • Ind imellem sætter psoriasisgigten sig også som smerter og betændelse i leddene i rygsøjlen.

Hvad forårsager psoriasisgigt?

Man ved ikke hvorfor, men ca en fjerdedel af dem, som har hudsygdommen psoriasis udvikler psoriasisgigt. Men man ved, at betændelsen i leddene bliver forårsaget af en fejl i immunsystemet (en autoimmun lidelse). Immunsystemet bliver ude af stand til at skelne ven fra fjende og angriber kroppens egne celler i leddene i stedet for virus, bakterier osv fra omverdenen. Man kan sammenligne det med, at det danske militær begyndte at skyde på civilbefolkningen på Strøget i København.

Lægernes medicinske behandling.

De mennesker, der er så heldige kun at have psoriasisgigt i et led, bliver af lægen normalt behandlet med en indsprøjtning direkte i leddet. Lægen sprøjter en medicin, som hedder Prednisolon (binyrebarkhormon) ind i leddet. Det virker normalt ret godt mod betændelsen. Hvis man kun skal have en indsprøjtning i et led, er der ingen grund til bekymring. For dem, der skal tage prednisolon i længere tid og i større mængder, er der dog en del problemer. Bivirkninger på knoglebalancen er kendt ved højdosis-behandling, derudover får en del måneansigt, tund og skrøbelig hud, ændring af psyke, diabetes, for højt blodtryk, øget risiko for betændelsessygdomme og tidlig åreforkalkning er kendte bivirkninger. Binyrebarkhormon i doser over det normale for mennesket nedsætter optagelsen af kalk og vitamin D fra tarmen, der sker en øget nedbrydning af knoglevævet og en nedsat knogleopbygning. Endeligt mindskes mængden af kønshormon.

De personer, der har gigten i flere led, men hvor smerterne og ledskaderne ikke er for voldsomme får normalt gigtmedicin NSAID. De virker smertestillende og mindsker betændelsen en smule. Af bivirkninger er blandt andet en øget risiko for hjerte-karsygdomme og en risiko for mavesår.

Når smerterne og betændelsen er mere udtalt, vil lægen ofte anbefale methotraxat.  Methotraxat er en cellegift (kemo), som også bliver brugt til behandling af cancer. Den virker ved at undertrykke immunforsvaret. Den gør altså immunforsvaret så svagt, at det ikke kan angribe leddene så kraftigt. Det bevirker, at man for det meste har betydelig mindre smerter og mindre betændelse i leddene. Dog er det dårlige immunforsvar et problem, da det gør folk modtagelige for infektioner fra virus og bakterier f.eks influenza, lungebetændelse osv.

Det sidste nye i den medicinske behandling af psoriasisgigt er biologiske lægemidler. Det er medicin der i stedet for at svække hele immunforsvaret lidt, sætter en lille del af immunforsvaret ud af spil. Hvis vi skal bruge den sammenligning af immunforsvaret og militæret, jeg brugte tidligere, så svarer det til at sætte luftvåbnet ud af kraft, uden at svække landstyrkerne og marinen. I praksis betyder det på plus siden, at leddene får det bedre – mindre smerter og mindre betændelse.  På minussiden betyder det, at man ikke har et generelt lavt immunforsvar, men til gengæld vil der være en mindre del af immunforsvaret, der er sat næsten helt ud af kraft.

Akupunktur eller lægelig medicin ved psoriasisgigt?

Om man skal vælge akupunktur eller lægelig medicin mod sin psoriasisgigt, er noget den enkelte skal gøre op med sig selv.

Det er som at vælge mellem økologiske eller sprøjtede grøntsager. De økologiske er sundere, men dyrere.

Akupunkturen er en smule dyrere, da den ikke bliver betalt via skatten. Til gengæld har den praktisk taget ingen bivirkninger.

Hvis man har råd til at bruge lidt penge på behandlingen, er det fornuftig at prøve Boel Akupunktur først. I de tilfælde, hvor vi ikke kan hjælpe, kan man altid starte på den medicinske behandling derefter. Det giver også god mening at få akupunktur, hvis du har bivirkninger af din medicin.

Men som sagt er det op til den enkelte. Jeg kan kun informere om de forskellige behandlinger. Forhåbentlig finder du den behandling, som er den helt rigtige for dig.

Med venlig hilsen

John Boel

Akupunktør

Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked