AMD øjensygdom – Aldersrelateret makula degeneration – kan behandles med succes

Hvis synet begynder at blive dårligt, og øjenlægen stiller diagnosen AMD, er beskeden normalt: “Du har fået en øjensygdom, der hedder AMD. Det bliver man ikke blind af, men dit skarpsyn vil gradvist blive dårligere og dårligere. Der findes ikke nogen behandling, som kan kurere eller bare hjælpe AMD. Du kan forsøge at tage nogle vitaminer, som i nogle tilfælde kan forsinke udviklingen.”

En sådan besked er frygtelig hård, da det der egentligt bliver sagt er: “Der er intet håb”.

Hos Boel Akupunktur er vi absolut ikke enige i, at man ikke kan bedre synet hos folk med AMD. Det har vi nemlig gjort mange mange gange.

Synet hos mennesker med øjensygdommen AMD kan, i de fleste tilfælde, gøres mærkbart bedre.

Her på hjemmesiden, kan du læse, hvordan det kan lade sig gøre; udtalelser fra patienter, der har gennemgået Boel Akupunkturs behandling af AMD; læse uddrag fra avisartikler om vores behandling; læse hvad øjenlidelsen AMD er og få svar på spørgsmål som: pris, antal behandlinger osv.

Øjenlægerne kan med nogle indsprøjtninger kun forbedre synet hos en meget lille del af dem, der bliver ramt af AMD. Ved hjælp af moderne akupunktur, har vi de sidste år, ifølge forsknings resultater og gennemgang af journaler, bedret synet hos ca 80%.

Hvis du har flere spørgsmål eller bare gerne vil kontakte os direkte: klik her. 

Karen med AMD fortæller herunder, hvordan hun er blevet hjulpet med hendes dårlige syn.

Hvad er AMD?

AMD står for Aldersrelateret makula degeneration. ”Aldersrelateret” henviser til, at AMD rammer ældre mennesker – ca 10% af de 60 årige har AMD, hos de 75 årige er tallet helt oppe på 40%.

”Makula” er det område på nethinden bagerst i øjet, som vi bruger til at se skarpt med. Vi bruger makula når vi skal læse, genkende andre mennesker på gaden, se små detaljer osv. Makula hedder på dansk ”den gule plet”. Se figuren herunder.

”Degeneration” betyder, at funktionen i et område af kroppen langsomt bliver dårligere.

AMD betyder altså, at evnen til at se små detaljer hos ældre bliver forringet. I praksis får man svært ved at genkende folk på gaden, mister læsesynet og kan, hvis det bliver meget slemt, ikke se om man har frikadeller eller kartofler på tallerkenen. Man kan heldigvis ikke blive helt blind af AMD, men beholder orienteringssynet. Man beholder nok syn til at gå tur alene.

Tegningen herunder viser, hvor i øjet AMD sidder.

AMD sidder i nethinden

AMD sidder bagerst i øjet. Det skyldes, at affaldsstoffer ikke kan komme væk fra nethinden og friske næringsstoffer ikke kan komme til sansecellerne i nethinden.

AMD sidder i den del af nethinden, som hedder makula helt bagerst i øjet. Årsagen til AMD er dårlig cirkulation i nethinden, hvilket betyder at affaldsstofferne ikke kan komme væk og friske næringsstoffer ikke kan komme til. Når lys rammer nethinden, laver sansecellerne lyssignalerne om til elektriske signaler. Denne kemiske proces danner nogle affaldsstoffer, som er giftige for kroppen. I et normalt øje bliver affaldsstofferne ført væk med blodet og neutraliseret af kroppen. Når man har AMD er cirkulationen i nethinden imidlertid for dårlig og affaldet kan ikke føres væk. De ophobes i nethinden og resulterer i, at næringsstofferne nu ikke kan komme til sansecellerne, som langsomt går til grunde.

Operation og lægens kemiske medicin har meget dårlige resultater med at øge cirkulationen i nethinden. Moderne AcuNova akupunktur i kombination med klassisk kinesisk akupunktur har til gengæld vist sig fremragende til at forbedre gennemstrømningen i de områder, som bliver ramt af AMD.

Hvad er forskellen på våd AMD og tør AMD?

I afsnittet herover har jeg forklaret, hvad der sker i øjet ved tør AMD. Hos 10-15% af de mennesker, som bliver ramt af AMD, ender den tørre AMD desværre med at udvikle sig til en mere aggressiv form kaldet våd AMD.

Hvis man er så uheldig at få den våde form, kan man risikere en meget hurtig tilbagegang i synet. Det starter normalt med, at de ting man ser på bliver forvrænget: et nedløbsrør ser ikke længere ud til at være lige, men bugter sig. En tagrende snor sig pludselig op og ned.

Når nethinden hos folk med tør AMD ikke længere får nok næringsstoffer, danner kroppen hos 10-15% nye blodkar, der skal transportere næringsrigt blod til nethinden. Desværre er disse blodkar af en dårlig kvalitet og lækker væske ud bag nethinden – derfor navnet våd AMD. Den væske samler sig lige bag den vigtigste del af nethinden og laver en bule på den. Derfor ser man ting forvrænget.

Øjenlægerne kan give nogle indsprøjtninger direkte i øjet til folk med våd AMD. De kan udtørre væskeophobningen og i en tredjedel af tilfældeene forbedre synet, hos en tredjedel kan det gøre tilbagegangen langsommere og hos en tredjedel virker de desværre ikke.

Vi behandler både den tørre og våde type hos Boel Akupunktur.

Herunder fortæller Poul Verner, der havde den våde type på det ene øje og den tørre type på det andet, hvordan hans syn er steget fra 22% til 75% på det øje med våd AMD og fra 75% til 82% på det øje med tør AMD. På tidspunktet for denne video havde han kun gennemgået de første 5 dage af et 10 dages forløb hos Boel Akupunktur.

[/one_half]

Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked


https://infograph.venngage.com/p/55626/akupunktur-mod-amd