Migræne og akupunktur

Du og jeg ved, at blodårerne der forsyner hjernehinderne udvider sig, når en migræne-patient får et anfald – nu ved lægevidenskaben det også

Artikel af John Boel Sn.
09-04-2011 17:50

Op mod en halv million danskere lider af migræne, men "nu er der godt nyt på vej". Forskerne Sohail Asghar og Messoud Ashina har efter års forskning på Glostrup Hospital fået stor hæder for at genopdage en gammel nyhed.

Jeg fik rundstykket galt i halsen i forgårs, da jeg i fjernsynet så to videnskabsmænd fra Glostrup Hospital foran en højteknologisk scanner, mens de redegjorde for årsagen til migræne.

De havde fundet ud af, at migræneanfald udløses, når blodkarrene, der forsyner hjernehinderne, udvides.

TV2 viste en meget flot animation, der klart og tydeligt viste, hvordan blodårerne udvidede sig – altså blev større.

Nu kommer vi så til årsagen til, at jeg fik rundstykket galt i halsen: Det troede jeg var almen viden, eftersom jeg har vidst det de sidste knap 30 år.

Jeg har selv haft migræne i mange år, indtil jeg blev helbredt med akupunktur først i 1980´erne. Tak, Søren, hvorend du befinder dig!

Helbredelse af migræne

Af udsendelsen fremgik det også, at medicinalvareindustrien på basis af "den nye viden" i løbet af nogle år ville være i stand til at udvikle en migrænemedicin.

Det eksisterer allerede. Det er opfundet.

Gennem flere hundrede år har kineserne og andre behandlere i fjernøsten behandlet migræne med akupunktur med enestående resultater.

Læg så dertil, at AcuNova (Akupunktur2000) efter vores erfaring virker endnu bedre end kinesisk akupunktur, så er det næsten lige som at opfinde den dybe tallerken igen.

Vel at mærke uden bivirkninger.
Desværre kan vi ikke hjælpe alle.
Der er nogle ganske få procent, hvor behandlingen er virkningsløs.
Så er der en anden gruppe, der kræver en behandling hver måned – for at holde anfaldene væk.
Den tredje gruppe bliver total fri for anfald.

Et eksempel

Forleden var en bankdirektør i behandling – som hun er hver måned.

Hun fortalte, at hun netop havde sagt sin stilling op, og at hun og hendes mand ville flytte til København, (til ”børnene”), så for eftertiden ville hun fortsætte behandlingerne på vores Københavner-klinik.

Og så ville hun forøvrigt sige inderlig tak, fordi vi, som hun selv udtrykte det, havde reddet hendes karriere.

Før 1988 havde hun ligget brak med nedrullede gardiner tre dage hver måned, og desuden havde hun det dårligt før og efter 3-dages perioden.

Hun begyndte akupunkturbehandlingerne i Aulum i 1988, og siden da havde hun kun haft et til to anfald om året af én dags varighed.

Hun tilhører den gruppe, der må have efterbehandling – det vil sige, at hun kommer ca. en gang om måneden. Hun havde prøvet at trække den længere, men så fik hun anfald igen.

Hun sluttede af med at sige, at det havde været umuligt for hende at være bankdirektør, hvis hun ikke havde fået akupunkturbehandling.

Det var næsten for meget. Jeg kunne mærke, at tårerne pressede sig på.

Kinesisk akupunktur har vældig gode resultater med at forebygge migræne, hvorimod det er meget vanskeligt at tage migræneanfald.

Det kan vi med AcuNova. Der findes et bestemt punkt nede under storetåen, der i de allerfleste tilfælde kan tage selv det mest ondartede migræneanfald i løbet af minutter.

Hvis forskerne fra Glostrup er interesserede, er de meget velkomne til at komme til Aulum og lære akupunktur-metoden.