Nervebetændelse kan behandles med succes hos Boel Akupunktur

Vi har hos Boel Akupunktur specialiseret os i behandling af nervebetændelse.

Hvad er nervebetændelse?

Nervebetændelse eller på latin neuropati er ikke en bestemt lidelse, men et symptom på flere forskellige lidelser. Det betyder bare at nerverne i benene, armene, ansigtet eller i nogle tilfælde i organerne er skadede.

I de fleste tilfælde får man af lægen at vide, at det ikke kan afhjælpes, men måske kan man stoppe det og måske mindske smerterne med morfin, epilepsi medicin eller stærk psykiatrisk medicin. Det er vi hos Boel Akupunktur uenige i. Vi vil have en forbedring i løbet af en uge eller to. Se nedenstående video, hvor en af vores patienter fortæller, hvordan hans nervebetændelse i fødderne blev hjulpet hos Boel Akupunktur.

Hvad er symptomerne på nervebetændelse?

Nervebetændelse (neuropati) starter normalt i fødderne med en følelsesløshed, som langsomt udvikler sig til en følelse af at ”gå på vat”. Det kan også resultere i, at man føler forkert f.eks kan kolde fødder føles varme og omvendt. Når man går mærkes det måske som om man har en sten i skoene, men når man kigger efter er der ingen.  Hvis nervebetændelsen bliver mere alvorlig kan man få kraftig jagende smerter i fødderne, dårlig balance, og det går helt op til knæene og kan angribe hænderne og underarmene. I sjældne tilfælde mister man styrke i musklerne og knoglerne ”falder” sammen i fødderne, hvilket kan være meget smertefuldt.

Hvorfor får man nervebetændelse?

Der er flere forskellige ting, der kan give nervebetændelse. Den mest almindelige er en forgiftning. Det ser man ved Diabetisk nervebetændelse (diabetisk neuropati) nervebetændelse pga sukkersyge, nervebetændelse pga for megen alkohol, nervebetændelse pga medicin feks kemo, nervebetændelse pga opløsningsmidler, insektgifte, vaccinationer osv.

Man kan også få nervebetændelse pga en vitaminmangel, specielt mangel på B-vitaminerne B12, B6 og B1 kan give nervebetændelse.

Nervebetændelse kan også forårsages af, at ens eget immunforsvar bliver tosset og begynder at angribe nerverne i stedet for virus og bakterier. Det kaldes autoimmun nervebetændelse eller immunmedieret nervebetændelse.

Der findes også arvelige former for nervebetændelse.

Polio, virus infektioner, borrelia og andre ting kan også give nervebetændelse.

I Danmark får 3% af befolkningen nervebetændelse.

Hvordan behandles nervebetændelse?

Først skal lægen undersøge, hvad der har forårsaget nervebetændelsen. Hvis det er en vitaminmangel, skal man selvfølgelig have et tilskud af de vitaminer. Hvis det kommer af en forgiftning, skal man undgå at få den gift i kroppen. Ved nervebetændelse pga sukkersyge forsøger man at holde blodsukkeret stabilt.

Hvis man har smerter får man tilbudt morfin, psykiatrisk medicin eller medicin mod epilepsi. De kan alle give forfærdelige bivirkninger f.eks nedsat intelligens, konstant træthed, hjerteskader, forstoppelse, vandladningsbesvær, depression, besvimelser og meget andet.

Men derudover kan lægerne normalt ikke gøre så meget og man får at vide, at ”det må du lære at leve med”.

Det er vi hos Boel Akupunktur ikke enige i, når vi behandler nervebetændelse, vil vi have en forbedring i løbet af en uge eller to ellers stopper vi behandlingen.

Her kan du se en kort video, hvor en af vores patienter med trigeminusneuralgi (ansigtsnervesmerter) fortæller, hvordan hun er blevet hjulpet af Boel Akupunktur.

Skal vi hjælpe dig med nervebetændelse?

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil bestille en tid til behandling klik her.

Herunder fortæller Inge, der har lidt af nervebetændelse i benene i 16 år, hvordan hun efter kun 4 behandlinger hos Boel Akupunktur ikke længere har smerter, kan bevæge fødderne og har bedre balance.