Nedsat hørelse – høreapparater eller akupunktur?

 

Når man som ældre får nedsat hørelse, er beskeden normalt: ”Din hørelse kan ikke behandles, men der er en god chance for at høreapparater vil hjælpe dig”.

Vi er hos Boel Akupunktur ikke enige i, at nedsat hørelse ikke kan behandles effektivt – det har vi nemlig gjort mange gange.

I nedenstående videoklip fortæller Anne Lise, hvordan hendes hørelse blev forbedret så meget efter behandling hos Boel akupunktur, at hun nu ikke længere behøver at bruge høreapparater. Derudover er hendes syn også blevet betydelig bedre.

(Det første minut beretter hun om hendes behandling for synet. Behandlingen for nedsat hørelse fortæller hun om til sidst).

Til dem der måtte være ramt at nedsat hørelse, og derfor måske har problemer med at høre lyden på videoen, kan hendes udtalelse læses her:

”Jeg hedder Anne Lise og er 70 år, og jeg har gået til behandling ved Boel Akupunktur i Aulum. Jeg startede hernede i november sidste år på grund af amd (aldersrelateret makula degeneration). Det blev stadig værre, men sygehuset sagde at det ikke var dårligt nok til at de ville give mig nogen behandling, og eftersom jeg bor ude på landet og er alene og afhængig af en bil, så var jeg ræd for de først ville gøre noget for mine øjne, når de var så dårlige, at de også ville tage mit kørekort.

Derfor ringede jeg til Boel i Aulum, som jeg havde hørt lidt om for mange år siden. Han sagde i 75-80% tilfælde kunne hjælpe mod AMD, og så fik jeg 14 dages behandling hernede, altså fem dage i træk i to uger, to behandlinger hver dag, og da jeg var hernede den tredje dag, kommer jeg til at læse om en, der har fået meget bedre hørelse af at være hernede (klinikken i Aulum), og spurgte så om han også kunne hjælpe for hørelsen, og det har så resulteret i, at jeg ikke har brugt høreapparat siden december, og mit syn er også meget meget bedre og jeg har fået andre briller, og det som jeg egentlig stadig ligger mest mærke til nu, det er, at førhen gik der tit en mørk skygge forbi vinduet, især lige før det blev rigtig mørkt om aftenen, og selvom jeg egentlig godt vidste at der ingenting var, så gik jeg altid ud og kiggede efter, og der har overhovedet ingen mørk skygge været siden første behandling”

Man kan nyde livet, når hørelsen er god.

Livet kan nydes mere, når hørelsen er god.

Hvorfor får man nedsat hørelse?

Der findes mange forskellige grunde til nedsat hørelse. Denne artikel handler om nedsat hørelse pga. af lidelser i det indre øre. Specielt aldersrelateret nedsat hørelse og støjskader. Men vi har også behandlet nedsat hørelse forårsaget af åreforkalkning i hjernen og andre grunde med fine resultater. Dårlig hørelse forårsaget af f.eks. vokspropper i øregangen, kan ikke afhjælpes med nedenstående behandling – det klarer lægerne heldigvis relativt let.

Ligesom øjet påvirkes ørets funktion af, at man bliver ældre. I virkeligheden er det faktisk ikke fordi man bliver ældre, da det jo ikke er alle ældre, som har nedsat hørelse. Det skyldes i de fleste tilfælde en nedsat blodcirkulation i det indre øre, som gør at sansecellerne ikke får nok næringsstoffer og derfor går til grunde. Man kan sammenligne det med en arbejder, der kun får et måltid om dagen, og som derfor ikke kan klare fysisk arbejde.

Nedsat hørelse hos ældre starter ofte langsomt og i begyndelsen er der kun visse lyde, man ikke kan høre. Derfor bliver de fleste ikke klar over det, før hørelsen er ret nedsat. Ofte kan det være familie eller venner, der først ligger mærke til, at man ikke hører godt.
Hvis øret udsættes for høje lyde gennem længere tid, kan ørets fine sanseceller også tage skade. Det ser man ofte ved folk, der har arbejdet med larmende maskiner eller hos musikere.
Heldigvis dør alle sansecellerne ikke på en gang. I starten vil det kun være enkelte stavelser man ikke opfatter. Det viser sig ved, at man misforstår nogle ord og må bede om at få ting gentaget. Hvis der samtidig er baggrundsstøj, bliver det for mange næsten umuligt at opfatte samtale.

Hvem rammes af nedsat hørelse og kan behøve høreapparater?

Langt størstedelen af personer der rammes af hørenedsættelse, er ældre mennesker, og det er da også aldersbetinget hørenedsættelse, der er den hyppigste diagnose der stilles. Hørenedsættelse kender dog ikke nødvendigvis en alder, og der findes desværre også mange børn og unge der rammes af hørenedsættelse, hvilket kan skyldes mange forskellige ting. For nogle er det medfødt, mens det for andre udvikler sig på grund af mange mellemørebetændelser eller lignende. Det er ikke alle typer af hørenedsættelser, der kan behandles ved hjælp af akupunktur, som du kan læse længere oppe, men mange kan. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre om mulighederne for behandling af hørenedsættelse, uanset om du er ung eller gammel.

Hvordan nedsat hørelse kan behandles med akupunktur

Når vi hos Boel Akupunktur behandler folk med nedsat hørelse, sigter vi mod at øge blodcirkulationen til sansecellerne, så de får så mange næringsstoffer som muligt. Teorien er, at de sanseceller der er skadede, men endnu ikke totalt døde, derved liver op og begynder at arbejde igen. Der er også visse indikatorer på, at nogle af de døde sanseceller bliver erstattet af nye, men der er endnu ikke lavet forsøg til at understøtte det.

Er det muligt at slippe af med sit høreapparat? 

Hos Boel Akupunktur er meget stolte af de resultater vi opnår med behandling af nedsat hørelse. Den metode vi i dag anvender har været mange år undervejs. Boel Akupunkturs grundlægger, John Boel, har igennem mange år undersøgt, hvilken type akupunktur, der giver de bedste resultater ved nedsat hørelse.
Herunder kan du se en artikel, der blev bragt i Familie Journalen. Den er fra de første år, hvor vi eksperimenterede med behandling af nedsat hørelse. I artiklen kan du læse om Kaare, der gik fra ikke at kunne følge med i en samtale til at høre fint uden høreapparater.

Nedsat hørelse og høreapparater kan behandles hos Boel Akupunktur

Kontakt Boel Akupunktur her for at få mere information eller bestille tid til behandling.
Kraftig nedsat hørelse kræver et intensivt behandlingsforløb med 2 behandlinger om dagen i 10 dage.

Prisen for de 20 behandlinger er i alt kr 8.000,-

Hvordan virker høreapparater?

Et høreapparat er grundliggende set en avanceret forstærker. Der findes to typer. Den mest enkle forstærker alle lyde, men kan indstilles til at forstærke nogle toner mere end andre. På den måde bliver de toner, man har mest besvær med at høre forstærket mest.

De mere avancerede høreapparater har noget, der hedder en telespole. Det betyder at de ud over det ovenstående også kan modtage lyden direkte fra visse mikrofoner, fjernsyn, telefoner osv. På den måde kan man f.eks følge med i en tale, da lyden ikke først skal igennem baggrundsstøjen i rummet før den rammer personens høreapparater.

Akupunktur eller høreapparater?

Det er ikke altid et spørgsmål, om høreapparater eller Boel Akupunktur kan hjælpe mest. Vi ser ofte, at akupunkturen hjælper nok til at folk får mere gavn af deres høreapparater. Ofte hører vi at en patient nu kan bruge høreapparaterne til sammenkomster, hvor de før ikke kunne følge med i en samtale, når der var flere der snakkede samtidig.
Mange mennesker syntes ikke at de hører bedre med høreapparater, de syntes bare at de høre mere larm eller at lydene bliver forvrængede. Hos dem kommer høreapparaterne til at ligge i en skuffe. De mennesker vil vi meget gerne behandle, da de har mulighed for “dobbelt” virkning. De kan i mange tilfælde bruge høreapparaterne efter vores behandling og faktisk få hjælp af dem, hvis vi bare kan forbedre hørelsen en smule.


Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked

Andet indhold her på siden, du måske også vil finde interessant:

Menieres sygdom og nedsat hørelse

Hver anden over 75 år bliver ramt af øjensygdommen AMD

Hvordan slipper man af med uro i benene?

Nervebetændelse er ikke en sygdom, man “skal lære at leve med”.

Indskrænker gigt dit aktivitetsniveau? 

Er øjendråber den eneste behandling mod grøn stær?

Har du problemer med tørre eller løbende øjne?

Hvilke sygdomme kan ikke behandles med akupunktur?

Når sukkersyge giver problemer med synet

Du kan også gå ind på vores videokanal, hvor du kan se over 100 videoklip med udtalelser fra vores patienter.