Nakkesmerter – ondt i nakken

Nakkesmerter er et af de mest almindelige problemer i Danmark, og rammer 30 – 50% af alle voksne i løbet af et år. I de fleste tilfælde gå det heldigvis ret hurtigt over af sig selv. Nakkesmerter er kun hos en lille del så alvorlig eller langvarig, at man bliver nød til at få behandling for det.

Når nakkesmerter bliver slemme, resultere det ofte i hovedpine, smerter oven på skuldrene, smerter der stråler ud i en eller begge arme, problemer med at dreje hovedet, smerter der stråler ned i ryggen, koncentrationsbesvær mm.

Ondt i nakken kan forårsages af mange forskellige ting. De mest almindelige grunde er:

– Discusprolaps i nakken

– Spændinger (myoser) i nakkemusklerne

– Slidgigt i nakken

– Piskesmæld

– Fibromyalgi

Derudover kan flere andre mere sjældne lidelser give nakkesmerter f.eks forskellige gigtlidelser.

Selv om generne af nakkesmerter kan være så kraftige, at de fuldstændigt ødelægger livet for en person, er det heldigvis i de fleste tilfælde muligt, at gøre noget ved det.

nakkesmerter ondt i nakken

Når man ikke længere har ondt i nakken, kan man igen gøre de ting, som man holder af.

Akupunkturformen AcuNova har vist sig ekstrem virkningsfuld på de forskellige former for nakkesmerter.

Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked

Nakkesmerter forårsaget af diskusprolaps.

Imellem knoglerne i nakken har vi en diskus (bruskskive).

En diskus består af to dele: kernen, som er en blød geleagtig masse, og en bindevævsskal udenom til at holde det hele på plads. Hvis bindevævsskallen bliver svækket kan den revne og kernen presses ud i rygmarvskanalen, hvor den kan trykke på en nerve.

Det kan give nakkesmerter, hovedpine og strålesmerter ud i en arm og andet. Det kan heldigvis behandles.

Her fortæller Annitta, hvordan en diskusprolaps i nakken havde givet hende nakkesmerter, stivhed i nakken, nedsat følelse og nedsat kraft i venstre arm og strålesmerter. Efter tredje behandling får hun følelsen tilbage i fingrene og strålesmerterne er aftagende. Efter femte behandling har hun stor bevægelighed i nakken, ingen smerter i fingrene og arm. Hun kan igen udføre de dagligdags pligter, som hun ellers var stoppet med: skrælle gulerødder, hænge vasketøj op, dreje nøglen i hoveddøren osv. Hun har fået kræfterne tilbage i venstre hånd og arm. Ligeledes har hun ikke haft behov for at tage sine smertestillende piller, hvilket har givet energien tilbage.

Nakkesmerter pga myoser (spændinger) i nakkemusklerne

Denne form for nakkesmerter er heldigvis ret let at behandle i de fleste tilfælde.

Herunder kan du se en dame udtale sig på video, om hvordan vi på kun 2 behandlinger har hjulpet hende til at komme på arbejde igen. Hun led af så kraftige nakkesmerter og spændingshovedpine, at hun ikke kunne passe sit job.

Nakkesmerter fra piskesmæld

Hvis det har interesse, kan du læse en større artikel om piskesmæld og vores behandling af det.

Karina fortæller i nedenstående videoklip, hvordan hun havde fået piskesmæld i en traffik ulykke for 3 år siden. Hun fik behandlet sine nakkesmerter med kiropraktik og fysioterapi uden effekt. Efter 1½ år med 10 smertestillende piller om åres anbefalede lægen hende at prøve akupunktur. Efter 5 dages behandling tager hun ikke smertestillende mere og har det lige så godt som før ulykken.

Du kan også se et klip med en af Danmarks bedste skytter, der efter piskesmæld gik fra at vinde medaljer ved EM og VM, til ikke at kunne se skydeskiven skarpt. Hun fortæller hvad hun har fået ud af behandlingerne hos Boel Akupunktur.

Hvordan foregår et behandlingsforløb for nakkesmerter?

Antallet af behandlinger er forskellig alt efter hvilken lidelse og hvor længe man har haft smerterne. Men derudover har alle behandlingerne en del ting til fælles.

Før første behandling skal man have et kort interview/samtale med akupunktøren. Der skal du blandt andet til at fortælle om dine symptomer. Hvis du har spørgsmål til behandlingen, er du velkommen til at stille dem her.

For det meste vil hver behandling bestå af to dele. Først skal du ligge ca 20 min. på ryggen med 2 nåle i hver hånd. Det kan variere lidt fra patient til patient alt efter symptomer og hvad der har forårsaget nakkesmerter.

Til sidst skal du ligge på maven med små nåle i nakken (hvis det ikke gør ondt at ligge i den stilling).

Efter sidste behandling skal du igen have en samtale med akupunktøren, hvor I vurderer hvordan det går med dine nakkesmerter.

Klik her for at kontakte Boel Akupunktur med spørgsmål om antallet af behandlinger eller andet. Det er også her du kan bestille tid til behandling.

Udtalelse i gæstebogen fra patient med nakkesmerter:

“Efter smerter i nakke og øvre ryg i mere end 1 år prøvede jeg akupunktur. Efter 5 behandlinger har jeg igen fået fri bevægelse i ryggen og kan dreje hovedet. Oven i det er min svimmelhed og hovedpine forsvundet,
Dejligt at være tilbage til en hverdag uden smerter.
Mange tak
Olur.”