Sådan slipper du af med helvedesild – på latin herpes zoster

Når man går til lægen med helvedesild, er beskeden normalt ”spis noget smertestillende og vent til det går over af sig selv”.
Hos Boel Akupunktur har vi fundet en behandling, som virker meget hurtigt på selv kronisk helvedesild. Vi vil have en bedring på få dage eller maksimalt to uger!

Helvedesild behandling akupunktur

 

Smerter fra helvedesild væk på én behandling

Herunder kan du se et kort videoklip, hvor Peter fortæller, hvordan han blev smertefri efter kun én behandling.
Han havde før behandlingen helvedesild, der gjorde at han havde kroniske smerter, hævede ben, ikke kunne have sko på og ikke kunne sidde pga blærer på bagdelen. Lægerne havde ordineret ham så mange smertestillende piller, at hans mave blev slået i stykker. Smerterne var så slemme, at han meldte afbud til sin datters sølvbryllup.

Hvor hurtig kan akupunktur eller anden alternativ behandling afhjælpe helvedesild?

Vi har langt de bedste erfaringer med en kombination af moderne og traditionel akupunktur. Men også andre former for alternativ behandling som feks homeopati har ind imellem gode resultater. Der skal man dog indstille sig på, at det tager længere tid.
Peter i ovenstående videoklip blev smertefri på én behandling, men det tog et par akupunkturbehandlinger mere før han var helt symptomfri. Det er ikke ret tit, at vi kan gøre det på en enkelt behandling. Man skal have 5 behandlinger hurtigt efter hinanden – det skal være nok til at gøre det mærkbart bedre. Hvis der ikke er en bedring efter de fem gange, stopper vi forløbet.
Hver behandling koster kr 500,- dvs kr 2500,- i alt for de fem gange.

Hvad er helvedesild?

Helvedesild kommer af skjoldkoppevirus. Når man som barn får skjoldkopper, bekæmper kroppens immunforsvar den virus, der forårsager skjoldkopperne. Desværre bliver virussen ikke total nedkæmpet. Den ligger uskadelig og inaktiv i kroppen.
Det er normalt ikke noget problem. Men når immunforsvaret bliver dårligt – særligt hos gamle mennesker – kan virussen blive aktiv igen. Den bevæger sig ud til nerveenderne og forårsager rødme og blærer i huden. Efter nogle dage udvikler det sig til smerter, nogle gange ulidelige smerter.

Hvad er helvedesild

I de fleste tilfælde er immunforsvaret på det tidspunkt blevet stærkt nok til igen at slå virussen ned. Men hvor immunforsvaret stadigt er svagt, kan smerterne blive kroniske og fortsætte – nogle gange i måneder eller år.

Hvem får helvedesild?

Alle, der har haft skjoldkopper, kan få helvedesild. Men det kræver også, at immunforsvaret er nedsat. Efterhånden som man bliver ældre og mere svagelig øges risikoen. 10-20% af befolkningen får helvedesild, men langt de fleste er ældre over 60 år. Jo ældre man er, når man får det, jo større er risikoen for at smerterne bliver kroniske.
Heldigvis betyder alderen ikke noget for Boel Akupunkturs behandling.
Hvor på kroppen angriber helvedesild?
De følger nervebanerne, som ligger i bånd rundt om kroppen. De fleste får det på ryggen – altid kun på en side af kroppen. Men man kan også være uheldig at få det i et øje.
Det har vi også gode resultater med, men det kræver lidt flere behandlinger.