Iskias, iskiassmerter eller ondt i benene. Kært barn har mange navne.

Mange mennesker døjer med kroniske smerter i benene.

Hos Boel Akupunktur har vi fundet en metode, til at behandle iskias smerter, som vi er meget stolt af. Det gode ved denne metode er, at den virker hurtigt, selv i de tilfælde, hvor det er blevet kronisk og hverken kiropraktik eller fysioterapi har hjulpet. Rent faktisk skal der være en bedring inden for en uge – ellers stoppes behandlingen.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Der skal være en mærkbar bedring efter 5 dages behandling – 5 dage lige efter hinanden – ellers stoppes forløbet.

Herunder kan du se en kort video, hvor Bent Christensen fortæller, hvordan hans iskias er blevet afhjulpet på få dages behandling hos Boel Akupunktur. Før behandlingerne havde han ondt i lænden og kraftige smerter ned bag på højre ben, der strålede helt ned i skinnebenet. Hans gang var kraftig påvirket. Allerede efter 5 minutters gang måtte han stoppe på grund af alvorlige smerter i højre ben. Efter blot tre behandlinger var han næsten smertefri og efter fem dage kunne han gå uden nogen som helst problemer.

Klik her for at bestille tid til behandling eller få svar på eventuelle spørgsmål.

Hvad er iskias?

Det betyder egentligt bare smerter fra lænden eller ballen, som går ned i et eller begge ben. Oprindeligt betød begrebet iskias, at den nerve, der går fra lænden ned i benene (iskiasnerven), blev klemt i lænden. I dag betyder iskias bare, at man har smerter bag på eller på ydersiden af et eller begge ben.

Den form for iskias, hvor iskiasnerven bliver klemt i lænden er forholdsvis sjælden. Kun 1,6% af befolkningen bliver ramt af det.

Men ondt i benene fra lænden eller ballen, der følger iskiasnervens forløb enten bag på benet eller på ydersiden rammer til gengæld 43% af befolkningen.

Iskias kan være yderst pinefuld, og kan give føleforstyrrelser i benet, kraftnedsættelse, kramper og i værste fald lammelser.

iskias

Det er forskellig fra person til person, om iskiassmerterne er værst når man sidder, ligger, står eller går. Dog er der et flertal, der får de værste smerter, når de sidder i en bil eller på en almindelig stol.

Kiropraktik, fysioterapi og medicin

Mange med iskias smerter kan også blive hjulpet med kiropraktik eller fysioterapi. Dog skal man ofte være klar til et langvarigt behandlingsforløb på ofte mange måneder.

Medicin fra lægen kan ikke helbrede iskias. Det kan kun dæmpe eller dulme smerterne. Når man stopper med medicinen kommer de igen. Mange skal desuden have så stærk medicin, at det næsten kan bedøve en hest. I de tilfælde, hvor en persnn ikke kan sove for smerterne, kan det være nødvendig at tage smertestillende medicin. Man kan på det nærmeste blive psykotisk, hvis man har konstante smerter og ikke får sin søvn.

Man kan godt få akupunktur, selv om man er i gang med et forløb hos en kiroprakter eller fysioterapeut, eller får smertestillende medicin.

Når vores patienter slipper af med deres iskias smerter anbefaler jeg altid, at de stopper eller trapper ud af deres medicin efter aftale med deres læge. Nogle typer medicin mod nervesmerter som f.eks Lyrica, kan være direkte farlige at stoppe med pludseligt. De er så stærke, at man skal trappe langsomt ud. Sørg for at få en aftale med lægen, om hvordan du gør det.

Jeg anbefaler på det kraftigste, at du får akupunktur, hvis du dagligt bliver nød til at tage smertestillende medicin mod iskias. Det betyder ikke noget for kroppen at tage kemisk medicin nogle dage, men det bliver en ret hård belastning for systemet at tage kemien dag ind og dag ud i uger eller måneder.

Skriv til info@boel-akupunktur.dk eller ring på 97875800, for at få svar på spørgsmål eller bestille tid til behandling.