Diskusprolaps kan behandles med akupunktur

Sådan behandles diskusprolaps hurtigt og effektivt

I denne artikel kan du læse om hvad diskusprolaps er, og at det ikke skal tage måneder at behandle det, men at der skal være en bedring allerede efter en uge.

Hvad er Diskusprolaps?

Rygsøjlen er opbygget af knogler med bruskskiver (diskus) imellem. Formålet med en diskus er øget bevægelsfrihed af rygsøjlen og samtidig fungere de som støddæmpere, når vi for eksempel hopper.

Ned igennem hele rygsøjlen løber rygmarvskanalen, som alle nerver fra hjernen til resten af kroppen løber igennem.  En diskusprolaps er en udposning af en diskus, som trykker ind i rygmarvskanalen.

En diskus består af to dele: kernen, som er en blød geleagtig masse, og en bindevævsskal udenom til at holde det hele på plads. Hvis bindevævsskallen bliver svækket kan den revne og kernen presses ud i rygmarvskanalen – man har fået en diskusprolaps.

Symptomer på diskusprolaps.

Et eller flere af følgende symptomer kan forekomme ved en diskusprolaps: Smerter lokalt i ryggen, smerter som stråler ud i en arm eller et ben; lammelser i muskler; føleforstyrrelser i dele af en arm eller et ben og manglende kontrol af afføring/vandladning. Smerterne fra en diskusprolaps er ofte så slemme, at smertestillende medicin næsten ikke hjælper eller skal tages i så store doser, at det næsten kan bedøve en hest.

Behandling af diskusprolaps

For 20 år siden opererede man ofte diskusprolapser. I dag er man dog ret forsigtig med det, da patienterne ofte fik problemer af operationerne, som var lige så slemme som generne af selve diskusprolapsen. I nogle tilfælde er det dog nødvendigt af operere. Specielt hvis diskusprolapsen sidder sådan, at den kan forårsage permanente lammelser eller vandladningsproblemer.

I dag anbefaler lægerne styrketræning, men det skal ofte gøres i mange måneder eller flere år.

Det er vi og vores patienter hos Boel Akupunktur ret uenige i. Vi har den holdning, at folk med diskusprolaps skal have det bedre allerede efter en uges behandling!

På videoklippet herunder fortæller Knud Erik, hvordan han efter kun 5 dage er gået fra et smertehelvede på grund af en diskusprolaps i lænden, der gjorde, at han kun kunne gå med rulator eller krykker, til at være smertefri.


Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked

Herunder kan du se en kort video, hvor en af vores patienter med diskusprolaps i lænden (og flere andre problemer) fortæller, hvordan moderne akupunktur hos Boel Akupunktur har hjulpet hende.

Herunder kan du se en kort video, hvor en af vores patienter med diskusprolaps i nakken fortæller, hvordan moderne akupunktur hos Boel Akupunktur har hjulpet hende.

Klik her for at bestille tid eller hvis du ønsker at kontakte Boel Akupunktur, for at få svar på spørgsmål.

Her kan du se flere videoklip, hvor vores patienter fortæller om hvordan de er blevet hjulpet hos Boel Akupunktur.