AcuCronic – 2010

Behandling af kroniske sygdomme

Artikel af John Boel
Mandag den 31. december, 2012

AcuCronic er en videreudvikling af AcuLine, og er den tredje akupunkturmetode, John Boel har udviklet. 

Som bekendt ligger alle AcuLine punkterne i ledene. Ved første øjekast ser AcuCronic ud som AcuLine plus nogle punkter i panden og rundt omkring maven. 

Det er på sæt og vis også rigtigt, men ved nærmere undersøgelse, er det mere. Meget mere. 

AcuLine er fremragende til behandling af akutte smerter og organiske sygdomme. 

Når der er tale om kroniske lidelser, kommer AcuCronic ind i billedet. De to metoder overlapper således hinanden – og supplerer hinanden. 

AcuCronic er nemligt specielt udviklet til at behandle kroniske sygdomme. 

Definition: En sygdom lægevidenskaben ikke kan helbrede. 

Lad os nu prøve at holde tungen lige i munden og se på, hvorfor AcuCronic er så fantastisk, til behandling af kroniske sygdomme. 

Mens det er meget let at anvende AcuCronic, når man først har lært det, er det ikke så ligetil at forklare, hvordan det virker. For de kollegaer, der har lært AcuNova og AcuLine, er det ret enkelt at forstå virkningen bag AcuCronic. 

Når man først har lært AcuNova og AcuLine, er det nye bare, at lære at anvende nogle punkter, der dels ligger i en ring rundt omkring hovedet og dels i en ring omkring kroppen, i højde med navlen, sammen med AcuLine punkterne i knæet. 

Punkterne i hovedet virker direkte på funktionen af forskellige dele af hjernen, og går derfor godt i tråd med AcuNovas virkemekanisme. 

Når man rammer punkterne rundt omkring midten af kroppen præsist, bevirker det, at den øverste og nederste kropshalvdel kommunikerer bedre med hinanden. 

Når strømningen (flowet) i kroppen er optimalt opløses fastlåste mønstre, hvilket har en specifik virkning på kroniske sygdomme. 

Nogle få eksempler hvor AcuCronic ofte er overlegent:

Manglende lugt- og smagsans 

Kronisk astma og bronkitis 

Visse hjerteproblemer 

Slidgigt i nakken 

Kurser. 

Vi vil fremover holde en-dags kurser i AcuLine og AcuCronic 

Kurserne vil erstatte opfølgningskurser 

Kurserne er kun åbne for AcuNova (A2000) elever. 

Hovedvægten bliver lagt på at lære AcuLine og AcuCronic, så eleverne kan anvende teknikken dagen efter. 

Derudover lærer eleverne programmer – dvs. systemer, så de altid ved, hvordan de kan klare alle problemer, hvor AcuNova, AcuLine og AcuCronic er effektiv: Hvad er 1.valg, i en given situation. 

Hvis det ikke virker godt nok, hvad er så 2.valg. Hvad er 3. valg – 4. valg, osv. 

Målet er, at eleverne kan afhjælpe godt 80% af alle tænkelige helse-problemer, bortset fra:http://www.fremtidens-medicin.dk/9640-1/  

Eksempel – Ansigtsnervesmerter 

Hanne er 66 år, og havde trigeminusneuralgi (ansigtsnervesmerter) der smertemæssig er en af de værste sygdomme der findes. 

Igennem næsten 10 år havde hun stadig stærkere smerteanfald. 

Hanne havde prøvet alle mulige og umulige lægelige og naturmedicinske behandlinger, incl. kinesisk akupunktur – intet havde hjulpet, bortset fra begyndelsen hvor medicin hjalp lidt. 

Vi forsøgte naturligvis med AcuNova og AcuLine, der gav nogen smertelindring, men smerterne kom desværre tilbage. 

Redningen for Hanne blev 5 AcuCronic behandlinger. 

Hun blev fuldstændig smertefri. Dog havde hun lidt overfølsomhed i venstre side af ansigtet, når hun rensede huden. 

Efter to måneder var hun stadigvæk symptomfri. 

Fakta om trigeminusneuralgi 

Trigeminusnerven er ansigtets følenerve. Nerven har fået sit navn fordi den deler sig i tre grene, som går til henholdsvis øjenomgivelserne (1. gren), kinden (2. gren) og kæben (3. gren). 

Trigeminus-nerven er ansvarlig for følesans, kulde/varmesans og smertesans i ansigtet og i mundhulen. Ved utilsigtet påvirkning af trigeminus-nerven – normalt ved at en blodåre i hjernen fortykkes og/eller forrykkes og presser på nerven – opstår trigeminusneuralgi. 

Trigeminusneuralgi er en lidelse, der giver meget stærke smerter i ansigtet – ofte som anfald. Smerteanfaldene varer typisk nogle sekunder/minutter og kan være enkeltstående, men kan også optræde i serier. I visse tilfælde er smerterne blivende. Smerterne beskrives som stærke brændende jag typisk lokaliseret til kinden, gummen, ganen eller tungen. 

Der er ofte yderst følsomme triggerpunkter, hvor den mindste berøring kan udløse meget stærke smerteanfald.