Skinnebensbetændelse

Hos Boel Akupunktur behandler vi både elite sportsfolk og motionister med skinnebensbetændelse.

Behandling af skinnebensbetændelse med akupunktur

Det behøver ikke at tage måneder med kraftig nedsat træningsmængde, før man slipper af med sin skinnebensbetændelse.

Hos Boel Akupunktur har vi fundet en forbløffende effektiv behandling af de overbelastede muskler i underbenene, der forårsager smerterne. Vores behandling skal give en mærkbar bedring allerede inden for en til to uger.

I videoklippet herunder fortæller Mikkel, som er håndboldspiller på eliteniveau, hvordan han blev hjulpet af med sin kroniske skinnebensbetændelse på kun en uge hos Boel Akupunktur. Mikkel kunne før behandlingen ikke deltage i løbetræningen, og selv den almindelige træning med bold voldte problemer. Efter 1 uges behandlinger spillede han næsten en fuld kamp. Efter dette videoklip bliv optaget har han fået 2-3 behandlinger mere og kan i dag træne og spille med på fuld styrke.

Hvordan foregår et behandlingsforløb mod skinnebensbetændelse?

Vi kan desværre ikke få dig i orden på en enkelt behandling, du skal have 5 akupunktur behandlinger hurtigt efter hinanden – gerne 5 dage i træk.

Før første behandling, skal du have et interview/samtale med din akupunktør. Hun vil spørge ind til dine symptomer og hvor længe du har haft skinnebensbetændelse. Det er vigtigt for os at vide hvilke problemer, du får, når du belaster benene. De informationer skal vi bruge til at lave et behandlingsprogram, som er skræddersyet til din situation. Når du er færdig med 5 behandling bruges informationerne også til at sammenligne før og efter resultatet. Under samtalen er du velkommen til at stille spørgsmål til akupunktøren.

Efter interviewet bliver du ført til behandlings rummet. Imens du tager sko og strømper af og ligger dig op på briksen, lægger akupunktøren din behandlingsplan.

En typisk behandling varer 30-35 min, hvor man ligger med 3-5 tynde nåle i hvert underben. De fleste hviler sig, ser på deres telefon eller snakker med en kammerat i den tid.

Klinikassistenten kommer ind til dig og fjerner nålene, når tiden er gået.

Efter den femte gang, skal du igen have en samtale med akupunktører, hvor I sammen skal vurdere, om du er helt i orden, om det er bedre men ikke helt godt eller det overhovedet ikke har hjulpet.

I de tilfælde, hvor det er helt i orden eller slet ikke hjælper, stopper vi forløbet. Hvis der er en bedring, men det ikke er helt godt, vil vi gerne behandle mere.

Lægens anbefaling mod skinnebensbetændelse

Hvis man er så uheldig at få skinnebensbetændelse er beskeden fra lægen normalt ”nedsæt din træningsmængde, skift løbeunderlag fra asfalt til blødt underlag og få tjekket dine løbesko”. Derudover er der nogle læger, som anbefaler gigtmedicinen Ibuprofen eller lignende medicin.

I lægens behandling er der ikke noget, der aktivt behandler de overbelastede muskler i underbenene, der giver smerterne. Den nedsatte løbemængde, ændringen af løbeunderlag og andre sko har til formål at skåne benene længe nok til at kroppen selv kan reparere skinnebensbetændelsen. Medicinen virker praktisk taget kun smertestillende. For at få en effektiv betændelseshæmmende effekt ud af den type medicin, skal man op på så store doser, at risikoen for hjertetilfælde bliver betragtelig.

Hos Boel Akupunktur mener vi ikke, at man bare skal vente til tilstanden går over af sig selv. Vi har behandlet alt, fra folk, der lige er startet med at løbe, til garvede marathonløbere – vi har endda med succes behandlet en spiller fra fodboldlandsholdet.

Skinnebensbetændelse er meget hurtigt at behandle. Der skal være en mærkbar bedring allerede efter 5 dage ellers stoppes behandlingen.

Skriv her hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer

Din besked

Andre behandlingsformer mod skinnebensbetændelse

Ud over akupunktur findes der meget få aktive behandlinger, som virkelig virker mod smerterne.

Massage af de ømme punkter og lægmusklerne generalt, kan i nogle tilfælde virke. Massagen hjælper med at øge blodgennemstrømningen af de overbelastede, ømme og hårde muskler. Man skal dog vide, at det for det meste er en langsommelig affære at slippe af med skinnebensbetændelse ved hjælp af massage.

Styrketræning har også vist nogen bedring, men det er desværre også en ret lang omgang, som kræver megen tålmodighed.

Den mest drastiske behandling, er at blive opereret. Men nogle påstår, at det kun virker, fordi man skærer de nerver over, der senere smertesignalerne til hjernen. Lidt ligesom at klippe ledningen til advarselslampen over, når der mangler olie på bilen.

Patienternes udtalelser

Fra gæstebogen:

“1000 tak fordi du har hjulpet min datter af med hendes kroniske skinnebensbetændelse gennem 4 år. Bare vi var kommet før.
Mange tak!
Mette og Fie J.”

“Kom her med skinnebensbetændelse, som jeg har haft de sidste 8 år. Jeg har prøvet alt andet behandling, men intet har hjulpet.
Nu virker det som om, at benene er klar til både håndbold og lange løbeture.
Det gør glad.
Hilsen Julie.”

Andet indhold her på siden, du måske også vil finde interessant:

Boel Akupunkturs vision – John Boels drøm

Forskellen mellem akupunktur og kemisk medicin 

Behandling af elite sportsfolk.

Behandling af lyskeskader med akupunktur

Smertebehandling

Hvordan slipper man af med iskias? 

Akupunktur mod tennisalbue

Døjer du stadig med diskusprolaps på trods af træning?

Har du ondt i ryggen? – for folk over 40 år.