Hvilken behandlingsform er den bedste?

John Boel Jr
15.07.18

Hvilken behandlingsform er den bedste?

Hvis man selv eller én man holder af, er så uheldig at blive syg, kan det være svært at vide hvilken behandling eller behandler, der er den bedste. Der findes et hav af behandlingsformer og endnu flere læger/behandlere, men hvilken skal man vælge?

Hvilken læger eller behandler skal man vælge?

Hvilken læge eller behandler skal man vælge?

Denne artikel har til formål at gøre det mere overskuelig, så man bedre er i stand til at vælge, hvilken der er den rette i en given situation.

 

Det vigtigste du skal vide, når du skal vælge en læge eller behandler.

 

Det første man skal vide, er, at der findes gode læger/behandlere, dårlige, middelmådige, men heldigvis også fantastiske. Sådan er det inden for alle fag. Man ser håndværkere, der laver et godt gedigent stykke arbejde og andre, som efterlader tingene i en dårligere tilstand end før de gik i gang. Det ses også inden for sport – man ser dårlige sportsfolk, gode og de få superstjerner. Det samme er tilfældet inden for kunst, advokater, ledere, taxi chauffører, arkitekter osv. Der findes gode, dårlige og superstjerner inden for alle områder.

Det gælder om at finde de bedste. Men hvordan gør man det?

Det letteste ville være, hvis man kunne se i telefonbogen, ringe til hver enkelt og spørge om de var dygtige. Desværre er det ikke alle, som er lige sandfærdige.

Der findes heldigvis andre måder at finde de dygtige. Se på deres resultater! Hvad siger deres tidligere patienter? Er der anbefalinger på internettet? Kan man finde udtalelser fra patienter?

Kender du nogen, som er blevet helbredt for en lignende lidelse, hvor blev de behandlet?

Lad være med at lytte alt for meget til, hvilken behandling Dansk Blindesamfund, Lungeforeningen og den slags grupper anbefaler. De ønsker desværre ikke altid, at deres medlemmer bliver raske. Jeg ved godt, at det lyder utroligt, men den offentlige støtte de foreninger modtager, bestemmes hovedsageligt ud fra hvor mange medlemmer der er. Hvis et medlem af Dansk blindesamfund ikke længere er blind, kan foreningen ikke længere få støtte for det medlem. Det betyder mindre tilskud til foreningen.

Det betyder dog ikke, at den slags foreninger er dårlige. De er f.eks generelt rigtig gode til at rådgive folk om hvilke hjælpemidler der er kan hjælpe deres medlemmer, så man bedre kan leve med sygdommen.

 

Det andet man skal vide, er at der findes 3 måder at angribe sygdomme:

 

  • Behandling, hvor man prøver at dræbe, fjerne eller undertrykke det dårlige. Det ser man ved de fleste typer kemisk medicin, ved mange operationer, ved stråle behandling og andet. Det er godt, hvis man feks har fået en bakterieinfektion.
  • Behandling, der prøver at opbygge kroppen: Akupunktur, kosttilskud, træning, fysioterapi, kiropraktik og andre.
  • Behandling, hvor man af åndelige veje forsøger at gøre kroppen rask: bønner, spiritisme, åndemanere, Dianetik osv.

 

Man kan ikke sige, at den ene kategori af behandling er bedre end de andre. Nogle sygdomme vil blive helbredt ved en af behandlingerne mens andre måske skal angribes fra alle tre vinkler for at blive i orden.

Hele billedet bliver gjort en smule mere kompliceret af at en læge ikke altid kun bruger medicin (dræbe, fjerne eller undertrykke det dårlige), men også ind imellem giver f.eks vitaminer der opbygger kroppen. Man ser endda læger, der via samtale forsøger at afhjælpe åndelige/mentale kvaler.

En akupunktør bruger heller ikke altid kun akupunktur. Mange giver også kosttilskud, anbefaler træning, samtaleterapi og andet.

Psykiatrisk medicin ødelægger folks evner til at tænke.

I får også en lille beskrivelse af psykiatrisk behandling. Det er en afart af det øverste punkt. Man ved at negative tanker kan ødelægge en persons liv og endda gøre kroppen syg. Psykiatrisk medicin og elektrochok forsøger at undertrykke eller ødelægge de negative tanker. Desværre har det altid den bivirkning at det ødelægger personens evner til at tænke generelt – de gode tanker bliver med andre ord også undertrykt. Det ved medicinal vare industrien udmærket, men siger det ikke direkte. I stedet skriver de under afsnittet bivirkninger på indlægssedlerne i medicinæskerne, at man bliver forvirret, konfus, sløv, ikke må køre bil og andet. De ting betyder i virkeligheden, at intelligensen bliver nedsat –  evnen til at lære nye ting og tænke bliver nedsat, når man tager medicinen. I ekstreme tilfælde kan man ikke engang følge med i en normal samtale. Der findes endda eksempler, hvor folk, der er under psykiatrisk behandling ligger som en grøntsag.

Den type behandling er jeg general modstander af. Dog kan en person i en periode være så meget ude af den, at han overhovedet ikke kan sove. I de tilfælde er det fornuftigt med mild beroligende medicin, da man ender med at bliver sindsyg, hvis man går flere dage uden søvn.

(Vær venlig at tale med din læge, før du stopper med psykofarmika (psykiatrisk medicin), da nogle typer kan være farlige at stoppe for pludseligt med).

Det er muligt at finde dygtige behandlere til enhver sygdom.

Før du bliver alt for forvirret og opgivende, så husk på at du kun behøver at kigge på en læges eller behandlers resultater, for at vide om vedkommende er dygtig til sit job. Vores certifikater og uddannelses beviser siger desværre ikke meget. De viser blot, at vi har gennemført en given uddannelse eller kursus. De siger ikke noget om, om vi er dygtige til at anvende det vi har studeret.

Som patient er det heldigvis ikke nødvendig at bestå en lægeeksamen, for at finde en dygtig behandler.

Der findes meget få sygdomme, som ikke kan behandles effektivt. Det gælder ”bare” om at finde en behandler, som er dygtig til netop din lidelse.

Jeg håber, at dette var til hjælp og ønsker dig held og lykke med dit helbred og god bedring.

 

Venlig hilsen

John Boel

Akupunktør