AcuStomach – 2012

Moderne Akupunktur: Behandling af problemer i maveområdet 

Artikel af John Boel
Tirsdag den 8. januar, 2013

Som du ved, har du en hjerne – trygt placeret bag skallen oppe i hovedet. 

Nogle har en stor hjerne, andre en mindre. 

Den mindste hjerne der nogensinde er observeret tilhørte Anatol France:http://da.wikipedia.org/wiki/Anatole_France – der mogtog Nobels literaturpris i 1921. 

Den største tilhørte en idiot. 

Vi kan naturligvis diskutere størrelsens betydning, men det kan vi måske tage op en anden god gang. 

Her vil vi se på noget meget vigtigere – i akupunkturmæssigt sammenhæng. Nemlig spørgsmålet: 

Har vi endnu en hjerne? 

Har du nogensinde hørt udtalelser som: 

– Hvad siger din mavefornemmelse?" 

– Jeg har sommerfugle i maven (før optræden, eksamen eller sportskamp, osv) 

– Mandag morgen, har jeg ligesom en klump i maven 

– Du kender sikkert andre udtryk 

Hvorfor siger/tænker vi det (ovenstående)? 

Det vil vi se lidt på, før vi kommer til den 5. Moderne Akupunktur metode som John Boel har skabt. 

Lad os derfor studere en artikel fra det annerkendte amerikanske tidsskrift: Scientific American: 

En hjerne i maven 

Der findes et komplekst, uafhængigt nervesystem i maven. 

Dette nervesystem har fået tilnavnet "Den anden hjerne". 

Når en sportsmand går efter guld ved de olympiske lege, vil selv den mest øvede sportsmand få en fornemmelse af "sommerfugle i maven".

Hvorfor lige i maven? 

Det er der en grund til! En god grund.

Den virkelige årsag til denne fornemmelse er et ofte overset netværk af nerveceller, der dækker indersiden af mave-tarm-systemet – et netværk, der dækker så stort et område, at nogle videnskabsmænd har givet det navnet: "Den anden hjerne" (the second brain). 

Efterhånden som vi får en større forståelse for dette nervevæv, der er fyldt med vigtige neurotransmittere (signalstof i nervesystemet), viser det sig, at det har en meget bredere funktion end blot håndtering af fordøjelse eller til at vise nervøsitet. Hjernen i maven – i samarbejde med den i hovedet – spiller en vigtig rolle for vores generelle tilstand og har stor indvirkning på mange sygdomme rundt omkring i kroppen. 

"Den anden hjerne bearbejder ikke de store tankeprocesser, som religion, filosofi og poesi", udtaler dr. Michael Gershon, formand for Department of Anatomy and Cell Biology ved New York Columbus University Medical Center og forfatter af bogen "Den Anden Hjerne" (Harper Collins). 

Den anden hjerne, består af neuroner (nerveceller), der sidder fast på indervæggene af det lange rør – mave-tarm-kanalen – der er cirka 9 meter lang. Den anden hjerne indeholder cirka 100 millioner neuroner hvilket er flere end der findes i rygmarven eller det perifere nervesystem, udtaler dr. Gershon. 

Den store mængde neuroner i maven gør os i stand til at "føle" vores indre mavefornemmelse, og hvad der foregår derinde. Desuden sørger den anden hjerne for nedbrydning af maden, absorbering af næringsstoffer og afstødelse af affaldsstoffer osv. 

I og med at den anden hjerne har sine egne sanser og reflekser, kan den kontrollere mavens funktion uafhængigt af hjernen i hovedet, siger dr. Gershon. Vi har højst sandsynligt oprindeligt udviklet den anden hjerne til at udføre fordøjelse og afstødelse af affaldsstoffer "på stedet", i stedet for at køre denne funktion fra hjernen i hovedet med rygmarven som mellemmand. 

"Hjernen i maven er alt for kompliceret til at være udviklet til ene og alene at fjerne affaldsstoffer fra vores tarm", udtaler Emeran Mayer, professor i psykologi ved David Geffen School of Medicine ved University of California, Los Angeles (U.C.L.A.) For eksempel blev videnskabsmænd rystede over at erfare, at cirka 90% af fibrene i vagusnerven bærer information fra maven til hjernen i hovedet og ikke den anden vej. 

Den anden hjerne viderebringer også informationer til os på mere ubevidste måder. "En stor del af vores følelser er formentligt påvirket af nerverne i maven", siger Mayer. Sommerfugle i maven – som en del af vores fysiologiske stress-reaktion – er blot et enkelt eksempel. 

Glemt videnskab 

Professor Wolfgang Prinz fra Max Planck Instituttet for psykologisk forskning i München, siger til den tyske videnskabelige publikation "Geo", at opdagelsen kan give en ny drejning på det gamle udtryk "mavefornemmelse". 

"Folk følger ofte deres mavefornemmelse uden overhovedet at vide hvorfor, og det er kun senere de kommer med en logisk forklaring på, hvorfor de reagerede på den givne måde. Men nu tror vi, at der er langt mere til mavefornemmelser, end vi før har regnet med". Professor Prinz mener, at mavens netværk kan være kilden til ubevidst beslutningstagen, hvilket hoved-hjernen senere tager til sig som dens egne bevidste beslutninger. 

John Sn.: 

Der findes et akupunktur-system, der hedder Abdominal Acupuncture. Det er udviklet af professor Bo fra Kina. 

Jeg har deltaget i et weekend kursus, så for mig er der ingen tvivl om, at Abdominal Acupuncture er et effktivt system. 

Det er desværre også kompliceret. F.eks. lærte vi den weekend kun at behandle skulder- og albueproblemer.

Livet har lært mig noget værdifuldt: Des mere simpel en ting er, des bedre virker den. 

Jeg er heldigvis i godt selskab, idet den 20ende århundredets største geni, Albert Einstein har udtalt: ”Ethvert intelligent fjols kan lave ting større, mere komplekse, og mere voldelige. Det kræver en grad af genialitet – og masser af mod – at bevæge sig i den modsatte retning” 

Med andre ord: des mere kompliceret noget er, des dårligere virker det. 

Den enkle regel, har jeg også måttet sande gælder for AcuStomach. Jeg skal ikke trætte dig med at fortælle om alle de hundredevis af timer, jeg har brugt på at finde ud af, hvor simpelt det i virkeligheden er. 

Punkterne, der benyttes i AcuStomach, er placeret atypisk i forhold til alle andre akupunktursystemer – måske lige bortset fra AcuDNA. AcuStomach og AcuDNA metoderne suplerer hinanden, og anvendes ofte sammen. 

AcuStomach er næsten smertefrit, da vi kun stikker nålene 5 – 7 milimeter ind. 

Ligesom de andre Moderne Akupunktur metoder, kan man behandle næsten alle sygdomme med. De forskellige metoder har også nogle specialer, hvor de ofte er overlegne. 

AcuStomach Specialer: 

Alle mave- tarmproblemer f.eks. 

Colitis Ulserosa – kronisk tyktarmsbetændelse 

Morbus Crohn – kronisk tyndtarmsbetændelse 

Organiske sygdomme i lever, bugspytkirtel, milt, blære og nyre 

Diskusprolaps 

Fremtiden 

De fem Moderne Akupunktur metoder er meget effektive – når de bliver udført standardmæssigt. Det vigtigste i den forbindelse er at ramme punkterne præsist.

Det betyder imidlertid ikke, at vi hviler på laurbærene.

Vi forsøger konstant at forbedre teknikken – og det bliver vi ved med.

Mange hilsner fra Heden

John Boel Sn.